1 éves a BarátkoZOO állatsimogató!

Pontosan 1 éve nyitotta meg kapuit a Veresegyházi Medveotthon Élményportájának állatsimogatója, melyet nagyon találóan BarátkoZOO-nak neveztünk el. A kiskecskék, kisbirkák, törpe malacok, emuk, lámák gyorsan elnyerték a gyerekek tetszését, akik hatalmas élvezettel vetették be magukat közéjük. Célunk az volt, hogy az ide érkező látogatók testközelből tudjanak ismerkedni, barátkozni szelíd, kézbarát állatainkkal. A nálunk kapható zoo csemegével bárki saját maga etetheti a mohó kiskecskéket, kisbirkákat, ezáltal is lehetőséget biztosítva a minél közelebbi találkozásra.

szulinap_uj1

Kezdetben minnesotai törpemalacaink voltak a legnagyobb kedvencek, akiknek névadó ünnepségén a látogatók szavazatai alapján Hopi, Molly és Barack névre kereszteltük őket. Azóta bővült a malackák csapata Pukival, illetve júniusban megszülettek Molly és Barack csemetéi. De nem csak a törpemalacokhoz „érkezett meg a gólya”! Kameruni juhaink és törpe kecskéink is sok aprósággal leptek meg bennünket. Legutóbb júliusban született kisbirkánk, aki játékosságával, szökelléseivel felpezsdítette a karám életét.

Megépült a társállatok számára kialakított „Ildikó-ház” is, ahol jelenleg nyuszik és törpetyúkok élnek, de a jövőben remélhetőleg további állatok otthonává is válik. A társállatok olyan fajok, melyeket nem haszonállatként tartunk, hanem a lakásban élnek, velünk együtt. Gondozzuk, játszunk velük, hogy mi emberek örömünket leljük a jelenlétükben.

Új állataink között köszönthetjük két házi szamarunkat, akik közé, ha minden igaz, hamarosan érkezik a kiscsacsi is. Ezen kívül egy ifjú görény pár is érkezett hozzánk, Vacak és Maszat, akik ugyan átlagosan napi 20 órát alszanak, de a fennmaradó 4 órában borzasztó aktívak. Nevükhöz méltóan huncutok és állandóan izegnek-mozognak, játszanak egymással és a gyerekekkel.

Többek között velük is találkozhatnak a csoportvezetésre bejelentkező látogatók, akik az állatsimogatóban kérnek zoopedagógiai foglalkozást. Az előzetesen bejelentkezett csoportokat szakértő kollégáink az BarátkoZOO-ban körbevezetik, előadást tartanak a nálunk élő állatokról, miközben a gyerekek etethetik, simogathatják őket. Ezen kívül interaktív foglalkozásokat is tartunk, ahol a hangfelismeréstől a görény „idomításig”, sok mindent kipróbálhatnak az érdeklődők.

Kell ennél több? Mire vártok? Látogassatok el ti is az Élményportára és ismerkedjetek meg az BarátkoZOO lakóival!

Játssz velünk! Töltsd fel a BarátkoZOO-ban készült fényképed és nyerj egy családi Medveotthon belépőt!

>>>>>> A játékhoz kattints ide <<<<<<